ACTUEEL

Zorginstellingen leiden gezamenlijk op

Vijf zorginstellingen in de regio Utrecht werken samen om de groeiende personeelstekorten het hoofd te bieden. Door samen te werken kunnen de instellingen grootschaliger werven en sneller een klas gevuld krijgen.

Beweging 3.0, De Bilthuysen, QuaRijn, Zorgspectrum en Zorggroep Charim willen op deze manier zorgen voor een continue instroom van goed opgeleid personeel.

Initiatief

“Het initiatief kwam van het Leerwerkloket Utrecht en Servicepunt Zorg Utrecht in samenwerking met het Werkgeversservicepunt Utrecht Midden. Zij bereidden het project voor in nauwe samenwerking met de zorginstellingen”, zegt projectleider Karin Swart. “De vormgeving en de inhoud van het project komt geheel van de instellingen zelf. De afspraken zijn beklonken in een in juni afgesloten samenwerkingsovereenkomst.”

Start opleidingen

Op 4 september zijn de eerste twee groepen van elk vierentwintig leerlingen gestart met een opleiding tot Verzorgende Individuele Gezondheidszorg niveau 3. Beweging 3.0 neemt deel met 26 leerlingen. Voor de startfase heeft de provincie Utrecht het project een subsidie verleend. Binnenkort wordt het project geheel gedragen door de samenwerkende werkgevers. Zij krijgen per leerling een opslag op de opleidingskosten. Het Leerwerkloket speelt een coördinerende rol bij het werven van kandidaten en fungeert onder meer als onafhankelijk voorzitter.

Zij-instroom

Karin Swart: “We richten ons vooral op zij-instroom, dus op werknemers die al een opleiding volgden of werkervaring hebben en een switch maken naar de zorg. We bieden hen een verkort opleidingsprogramma van anderhalf jaar, dat zo veel mogelijk op maat wordt aangeboden. De werkgevers selecteerden STOC als het meest geschikte opleidingsinstituut om niet alleen flexibele instroommomenten, maar ook leerroutes op maat te kunnen bieden. De deelnemers gaan minimaal 24 uur per week aan de slag in de praktijk. Daarnaast gaan ze gemiddeld één dag per week naar school. Per persoon wordt bekeken of een proefplaatsing nodig is of een voortraject gewenst. Door dit maatwerk kunnen mensen van verschillende niveaus de opleiding starten.” De werkgevers nemen de kandidaat in dienst voor de duur van de opleiding. “De kans dat iemand nadien een vaste plek aangeboden krijgt bij de eigen of één van de andere instellingen, is uiteraard zeer groot.”

1 Reacties

om een reactie achter te laten

porre

9 oktober 2013

hallo,
ik probeer bij de vragen lijst te komen voor het Quarijn medewerkersonderzoek , maar kan deze niet vinden,
vriendelijke groet,
c.j.Porre

Top