ACTUEEL

Laurentius en azM zetten IC-samenwerking voort

De samenwerking tussen het Laurentius Ziekenhuis Roermond en het Maastricht Universitair Medisch Centrum+ (Maastricht UMC+) op het gebied van de Intensive Care zorg in het Laurentius Ziekenhuis definitief. Er komt een permanente formatie van intensivisten. De ziekenhuizen werkten sinds 1 februari samen op dit gebied. De bestuurders van beide ziekenhuizen hebben donderdag de samenwerkingsovereenkomst getekend.

IC functie in regio

De samenwerking is na het eerste half jaar positief geëvalueerd. Met de nieuwe vorm van samenwerking wil het Laurentius ziekenhuis de continuïteit en kwaliteit van de IC borgen. Jack Thiadens, voorzitter raad van bestuur Laurentius: “Afgelopen periode hebben we gezien dat de samenwerking tussen Laurentius en het Maastrucht UMC+ voor de IC uitstekend verloopt. De nderlinge goede samenwerking tussen specialisten van Maastricht UMC+ en het Laurentius hebben ertoe bijgedragen dat de IC Laurentius op een hoog kwalitatief niveau kan functioneren.” … “We zijn als ziekenhuis hierdoor goed gepositioneerd in het provinciale IC netwerk in Limburg. Er gaat op IC en acute zorg/ SEH-gebied veel veranderen in Nederland en wij hebben daarop geanticipeerd met het vastleggen van een intensieve samenwerking met het tertiair centrum Maastricht UMC+. Als goede partners met oog voor kwaliteit van zorg, hebben we elkaar gevonden. Voor patiënten in de regio is er een stabiele IC functie binnen Laurentius voorhanden waarbij ook verdere kwalitatieve ontwikkeling en verbetering mogelijk is.”

Kennisuitwisseling

Guy Peeters, voorzitter raad van bestuur Maastricht UMC+: “De afgelopen periode hebben we geïnvesteerd in de samenwerking op de IC met het Laurentius en hebben goede contacten opgebouwd. Het is onze taak als academisch ziekenhuis om kennis te delen binnen de regio. De eerste periode van samenwerking tussen ons beide ziekenhuizen is uitstekend verlopen en we bouwen die met elkaar naar de toekomst verder uit. We gaan samen op de ingeslagen weg verder.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top