ACTUEEL

Ondernemingsraad VUmc wil vertrek Stalman

De ondernemingsraad van het VUmc in Amsterdam heeft de aanval geopend op Wim Stalman, het enige bestuurslid dat bleef zitten na het uitbreken van de crisis in het ziekenhuis.

Ontslag

De OR schrijft er 'niet van overtuigd' te zijn dat Stalman kan aanblijven, zo meldt de Volkskrant. Stalman zou degene zijn geweest die eerder had aangedrongen op het ontslag van klokkenluider Piet Postmus. Bij een deel van de staf wekte het daarom verbazing dat Stalman aanbleef.  

Positief

De twee vertrekkende bestuurders zijn eind augustus op interim-basis vervangen door Frans Corstens en Fred Plukker. In een brief aan de raad van toezicht, schrijft de OR positief te zijn over hun aanstelling. Maar de ondernemingsraad is er 'niet van overtuigd dat het handhaven van de heer Stalman een verstandige daad is'.

Geen goedkeuring

Om die reden zegt de OR formeel geen goedkeuring te kunnen geven aan het nieuwe bestuur. Juridisch gezien moet de OR om advies worden gevraagd bij het benoemen van nieuwe bestuurders, maar dat advies is niet bindend. Inge Schadee, voorzitter van de OR, zegt in de Volkskrant dat Veerman inmiddels antwoord heeft gegeven op een aantal vragen van de OR. 'We zijn in elk geval weer in gesprek.'

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top