ACTUEEL

Twentse chirurgen slaan handen ineen

Twentse chirurgen slaan handen ineen

De chirurgen van Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) in Almelo en Hengelo en de Saxenburgh Groep uit Hardenberg vormen per 1 januari 2013 één maatschap. Zij hebben vrijdag 7 september de overeenkomst van deze samenwerking ondertekend.

Sinds 2011 werken de chirurgen al nauw samen op het gebied van de vaatchirurgie. Dit beviel hen zo goed dat ze de samenwerking wilden verbreden en een meer definitief karakter geven.

Volumenormen

Door kwaliteitseisen van de Inspectie voor de Gezondheidszorg, verzekeraars, maar ook van de eigen Vereniging van Heelkunde, zien de chirurgen de noodzaak ontstaan om verder te (sub)specialiseren. Dit kan volgens hen alleen in een vakgroep van voldoende omvang. Met een zeventiental chirurgen van ZGT en vijf van de Saxenburgh Groep, groeit de maatschap naar een dusdanige omvang dat kan worden voldaan aan de volumenormen, zo stellen de chirurgen in een persverklaring.

“Bundeling van krachten stelt de specialisten van beide ziekenhuizen in staat om complexe en zeldzame chirurgische ingrepen vaker te doen. Daardoor blijft deze hoog-complexe zorg, zoals bijvoorbeeld gastro-intestinale chirurgie op het gebied van slokdarmoperaties, bereikbaar voor de patiënten in de regio”, aldus de chirurgen.

Nieuwe maatschap chirurgen

De nieuwe maatschap streeft ernaar de heelkundige behandelingen zoveel mogelijk in het eigen vertrouwde ziekenhuis plaatsvinden. Chirurgen kunnen een deel van de week werkzaam zijn op een andere locatie. De beide ziekenhuizen houden echter wel zoveel mogelijk een vast team chirurgen om de relatie met de huisartsen en de binding met de regio te behouden. Zowel de locatie Hardenberg als Almelo en Hengelo blijven wat betreft de chirurgische zorg twee volwaardige ziekenhuizen waarbij de kwaliteit van zorg de drijfveer is, aldus de chirurgen. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top