ACTUEEL

‘In plaats van kraamvisite uitvaart regelen’

"Ik heb de hele zwangerschap alles op alles gezet om een gezonde baby ter wereld te brengen. Ik heb maar één ding fout gedaan: mijn leven in handen gelegd van Maarten B. en zijn staf."

Dat zei Vyjantie Rangoelam dinsdag voor de rechtbank in Alkmaar, waar gyaecoloog Maarten B. terechtstond wegens onder meer dood door schuld. Hij wordt verantwoordelijk gehouden voor het overlijden van Biendya, het dochtertje van Vyjantie Rangoelam en haar echtgenoot Mahesh. Zij stierf kort na haar geboorte in mei 2009.

Geen enkel risico

"Wij hebben de gehele zwangerschap geen enkel risico genomen. Alles stond in het teken van de geboorte van een gezond kindje. We waren zo blij toen we hoorden dat we een dochtertje zouden krijgen. We hadden al een zoontje. Ons gezinnetje zou compleet zijn", aldus Vyjantie Rangoelam.

"Hoe kon ik weten dat Maarten B. zich niets van de afspraken zou aantrekken en zonder overleg zijn eigen koers zou varen? In plaats van kraamvisite konden we een uitvaart regelen. Wij hebben er inmiddels een gezond tweede zoontje bij. Maar het gemis van Biendya is sinds zijn geboorte alleen maar groter geworden. In mijn hart zit een groot gat dat nooit meer dichtgaat."

Beroep

De moeder van de overleden Biendya toonde zich woedend over het beroep dat B. aantekende tegen de uitspraak van het Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg, dat B. vorig jaar berispte. "Hij heeft niets van zijn fouten geleerd en begrijpt niet wat hij ons heeft aangedaan. Dat is kwalijk. Biendya mag niet voor niets zijn gestorven", aldus de moeder tegenover de rechtbank. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top