ACTUEEL

Co-creatietraject voor zorginnovatie nadert climax

Op 2 oktober 2012 vindt de afsluiting van een co-creatie proces voor innovatie in de zorg plaats. Het boek “Twee keer beter, de helft goedkoper” wordt deze dag gepresenteerd en aan de hand van de thema's en innovaties die in het boek behandeld worden, vinden er co-creatiesessies plaats over de innovatiekracht in de zorg.

Aan de sessies nemen co-auteurs, patienten en bestuurders van zorgorganisaties, gemeenten en zorgverzekeraars deel. Uiteindelijk wordt er een top 5 van beste innovaties voor de zorg samengesteld die uit het co-creatieproces zijn voortgeomen.

Innovatief vermogen

Sinds 1 februari 2012 zijn initiatiefnemers Remco Hoogendijk en Co Politiek bezig om in co-creatie een boek te schrijven over innovaties in de zorg. Zij zijn het initiatief gestart omdat er vanwege de problemen met de betaalbaarheid van zorg de komende jaren 'een beroep gedaan op ons innovatieve vermogen om veranderingen in de zorg door te voeren welke bijdragen aan zowel de kwaliteit, de kosten en de toegankelijkheid.'

Het Co-creatie Zorginnovatieboek is sinds begin 2012 uitgegroeid tot een landelijke beweging. Meer dan 125 co-auteurs hebben een bijdrage geschreven, 750 mensen zijn betrokken als meelezer/redacteur en er zijn ruim 2600 unieke stemmen uitgebracht op de bijdragen.

Bijeenkomst

De bijeenkomst vindt plaats op 2 oktober van van 16.00 uur tot 21.00 uur in het Utrechtinc, Science Park in Utrecht. Hoofdredacteur van Skipr Ruud Koolen treedt op als gastheer van de bijeenkomst.

Mocht u als bestuurder aanwezig willen zijn dan kun u zich aanmelden tot 20 september. Aanmelden kan door het versturen van een mail, inclusief naam, functie en naam van uw organisatie, naar zorginnovatieboek@gmail.com.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

vPUrIlSHqPAvVEirtns

17 november 2012

Kelly Dubiel 16 oktober 2010 om 03:19 Ik moet inaaeddrd dringend overstappen naar een nieuwe versie. Je moet het natuurlijk maar weten.

Top