ACTUEEL

Nog twee patiënten besmet met klebsiella in Haren

Er zijn nog twee klebsiellabesmettingen aangetroffen bij patiënten van revalidatiecentrum Beatrixoord in Haren. Dat maakte het centrum woensdag bekend.

Daarmee komt het totaal aantal besmettingen in het revalidatiecentrum op dit moment op zeven. Dit aantal kan echter nog oplopen. Vrijdag 14 september wordt de volledige uitslag van het klebsiella onderzoek bekend gemaakt

Controle

De bacterie werd vrijdag 7 september 2012 gevonden op de afdeling dwarslaesie tijdens een routinecontrole. De afdeling is vervolgens gedesinfecteerd en de patiënten zijn geïsoleerd. Vervolgens is er een onderzoek ingesteld naar de mogelijke besmetting van de overige patiënten op de afdeling. De twee nieuwe gevallen worden ook geisoleerd vanwege het risico op besmetting.

Maasstad

De gevonden bacterie is een minder gevaarlijke variant van de klebsiella bacterie die vorig jaar bij het Maasstad Ziekenhuis een uitbraak veroorzaakte. Deze variant is niet volledig resistent tegen antibiotica, waardoor er wel medicijnen voor zijn te krijgen.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Birnie

12 september 2012

Dwarsla esie-afdeling Beatrixoord: dit is uiteraard vervelend. Maar jullie lossen het goed op. Dat ken ik van jullie. Succes!

Top