ACTUEEL

Boer & Croon: zorgpartijen sluiten fors meer deals

Boer & Croon: zorgpartijen sluiten fors meer deals

Het aantal transacties tussen zorgpartijen in Nederland stijgt dit jaar fors. Naar verwachting verdubbelt het aantal deals ten opzichte van vorig jaar. Dat blijkt uit een marktanalyse van adviesbureau Boer & Croon.

Vorig jaar waren er net onder de 30 deals in de zorgsector. De focus van de analyse ligt puur op overname van aandelen, activa transacties dan wel het stichten van een joint venture. Boer & Croon neemt de farmaceutische industrie en bestuurlijke fusies van zorginstellingen niet mee in de analyse.

Schaalgrootte

Dagmar Enklaar, partner bij Boer & Croon: “Reden voor het alsmaar stijgende aantal overnames in het segment zorg is de drang naar krachtenbundeling en efficiency, dit als gevolg van de bezuinigingen. Bovendien merken we dat het begrip van de werking van de gezondheidszorg in Nederland onder investeerders toeneemt. Waardoor men risico’s beter kan inschatten”. Ook constateren de Boer & Croon adviseurs dat schaalgrootte meer kansen biedt voor innovatie en verbetering.

Private investeerders

Een substantieel deel van de overnames in de zorg (tussen de 30 en 40 procent) wordt gefinancierd door investeerders en private equity. Enklaar: “We signaleren dat investeerders steeds meer kennis krijgen over de markt. Hierdoor kunnen zij risico’s beter inschatten en durven zij eerder te investeren in zorgverlening. Dat zien we ook terug in de cijfers.” Daarnaast zorgen private investeerders voor een efficiëntieslag in de zorgmarkt. “Iets wat in tijden van bezuinigingen zeer gewenst is.”

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

18 september 2012

Skipr heeft deze reactie verwijderd.
Skipr stelt als voorwaarde aan reacties op deze website: u reageert op de inhoud van het betreffende bericht of blog.
Niet op andere onderwerpen of publicaties van derden. Aanvallen op personen, diskwalificaties en kwetsende reacties verwijderen we zonder overleg.
Voor wie volhardt in het plaatsen van beschuldigingen en beledigingen, sluit Skipr de toegang tot de reactiemogelijkheid af.

Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 19-09-2012 11:34.

Michel

19 september 2012

Fors meer bij een aantal van 30??

Tsja, het is hoe je telt. Van 5 (?) naar 30 is fors meer of nog steeds heel weinig.

En van die 30 gaat het in 30-40% om private partijen. Dus eigenlijk gaat het in 10 gevallen om externe partijen. Is dat nu echt aanleiding voor een groot artikel en grote conclusies. Of is het op de borstklopperij van een bureau dat media aandacht wil en bestuurders lekker wil maken voor dit soort deals waar ze graag voor adviseren en interim-krachten leveren?

Skipr had er goed aan gedaan, dit gewoon te negeren. Dan houden ze ook op met dit type onzin onderzoek.

Top