ACTUEEL

MSD zoekt vernieuwend ouderenzorgidee

Farmaceutisch bedrijf MSD is op zoek naar het beste idee dat de zorg voor ouderen merkbaar verbetert op het gebied van zelfredzaamheid en zelfstandigheid. De inschrijving van de tweede MSDCARE Award, die op 7 februari wordt uitgereikt, is geopend. de winnaar krijgt 15.000 euro om het idee uit te voeren.

Juryvoorzitter Jos de Blok reikt aan de winnaar ook de MSDCARE Award uit. Dit gebeurt tijdens de Geriatriedagen in Den Bosch op 7 februari 2013. Iedereen kan ideeën tot en met 31 december 2012 aanmelden op www.msdcareaward.nl. Verder bestaat de jury onder meer uit een vertegenwoordiger uit de wetenschap, belangenverenigingen voor ouderen en een zorgverzekeraar.

Impuls ouderenzorg

MSD heeft de prijs vorig jaar in het leven geroepen om een positieve impuls te geven aan de  ouderenzorg. “Onder mensen die betrokken zijn bij de ouderenzorg leven vaak volop ideeën ter verbetering van de zorg, maar die vinden niet altijd de weg naar de praktijk. Het geldbedrag van 15.000 euro is bedoeld om het beste idee ten uitvoer te brengen”, stelt MSD. Een belangrijk criterium daarbij is dat het idee niet lokaal gebonden moet zijn, maar breed toepasbaar, zodat zoveel mogelijk ouderen baat kunnen hebben bij de praktische toepassing van het idee.

Winnaar 2012

De winnaar van februari 2012 was de Stichting Welzijn en Kunst uit Groningen met het project 'Zilvergrijs', een aanpak om via een theatervoorstelling pestgedrag in verzorgingsinstellingen bespreekbaar te maken.

Inschrijven MSDCARE Award 2013

De inschrijftermijn sluit op 1 januari 2013. Eind januari maakt de jury bekend welke ideeën zijn genomineerd voor de MSDCARE Award 2013. De criteria en een aanmeldformulier zijn te vinden op www.msdcareaward.nl.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top