ACTUEEL

Toch weer nieuwe besmetting UMCG

Uit onderzoek van het UMCG is gebleken dat nog één patiënt besmet is met de Klebsiellabacterie. Deze besmetting werd min of meer verwacht, omdat deze patiënt eerder de kamer deelde met patiënten die ook drager van de Klebsiellabacterie bleken te zijn. In totaal zijn nu zeven patiënten van het UMCG besmet met de Klebsiellabacterie.

Een variant van de multiresistente bacterie werd op 11 september tijdens een routinecontrole ontdekt. Op 17 september werd nog bekend gemaakt dat er geen nieuwe besmettingen waren geconstateerd. Toen hield het UMCG al een slag om de arm omdat nog niet alle resultaten binnen waren.

Mogelijk besmet

Patiënten die op de afdelingen liggen waar ook patiënten met Klebsiella verblijven, worden door het ziekenhuis beschouwd als ‘mogelijk besmet’. Zij worden tweemaal per week gescreend met behulp van kweken. Omdat kweken geen 100% zekerheid geven, is de afspraak dat patiënten in het UMCG en Beatrixoord gedurende hun opname twee maal per week gescreend worden.

Isolatie

Patiënten die de Klebsiellabacterie bij zich dragen worden in contactisolatie verpleegd. Zij worden, net als patiënten die voorlopig als ‘mogelijk besmet’ zijn aangemerkt, niet in contact gebracht met nieuwe patiënten. Zowel de patiënten met de Klebsiellabacterie als zij die als ‘mogelijk besmet’ zijn aangemerkt, mogen gewoon bezoek ontvangen. Bezoek van patiënten met de bacterie wordt gevraagd bepaalde voorzorgsmaatregelen in acht te nemen.

Op dit moment zijn nog niet alle onderzoeksresultaten binnen. Het UMCG verwacht dat “het overgrote deel van de resultaten van deze groep in de komende vier weken bekend zal zijn.”

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top