ACTUEEL

GroenLinks wil dat Tena onderzoek afwacht

GroenLinks wil dat fabrikant Tena van incontinentiemateriaal een onderzoek van het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) afwacht voordat het bedrijf weer Achmea-verzekerden met een incontinentieprobleem gaat bellen.

Onlangs werd bekend dat Tena vanaf 1 oktober verzekerden weer telefonisch wil gaan benaderen. In augustus stopte de onderneming hiermee nadat er ophef over was ontstaan. Het onderzoek voor apothekers is bedoeld om te bepalen welk incontinentiemateriaal en hoeveel daarvan patiënten nodig hebben. Het CBP onderzoekt momenteel of de handelwijze van Tena in orde is.

Privacy

Jolanda Sap van GroenLinks heeft maandag vragen gesteld aan minister Edith Schippers van Volksgezondheid. "Ik maak me zorgen over de privacy van deze groep mensen. Laten we dat vooropstellen, en niet het belang van de producent. Tena moet het onderzoek van het CBP afwachten." (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Olaf Wijman

25 september 2012

Alleen een kwestie van privacywetgeving? Zou dit ook betekenen dat andere leveranciers van incontinentiematerialen voor de diverse zorgverzekeraars/apothekers gebruikers van incontinentiematerialen mogen en kunnen gaan bellen? Zo ja, ben dan benieuwd hoeveel telefoontjes een verzekerde gaat krijgen.

Top