ACTUEEL

DSW: Geen stijging zorgpremie in 2013

DSW verhoogt volgend jaar niet de premie voor de basisverzekering. De zorgverzekeraar uit Schiedam houdt de maandelijkse premie op 102,50 euro. Dat liet DSW dinsdag weten. Algemeen werd voor 2013 een premiestijging verwacht.

De laatste jaren is DSW steeds de eerste die met de nieuwe premie komt. Meestal is dat een indicatie wat andere verzekeraars doen met hun premie voor het komend jaar. De komende weken komen die met hun nieuwe premies. Naar verwachting zullen die nu in de buurt zijn van de DSW-premies.

Goedkopere medicijnen

DSW zegt dat de premie niet omhoog hoeft omdat de verzekeraars de laatste jaren goedkopere medicijnen inkopen. In 2012 is er een forse daling van de kosten farmacie die ook in 2013 doorgaat. Die lagere kosten hebben mede de nu gelijkblijvende premie voor volgend jaar bepaald.

Het eigen risico stijgt van 220 euro naar 350 euro. De aanvullende verzekeringen bij DSW stijgen een klein beetje.

Verhoging

Vorige week zei minister Edith Schippers nog rekening te houden met een hogere zorgpremie van 20 euro per jaar. Zorgverzekeraars stellen uiteindelijk de precieze hoogte van hun premies vast, maar het kabinet neemt in de begroting altijd een raming op. De hogere premie was volgens haar nodig omdat het basispakket wordt uitgebreid, onder meer met de zorg voor revaliderende ouderen. De rollator is uit het pakket gehaald. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top