ACTUEEL

ZorgSaam en Curamus gaan partnerschap aan

Curamus en ZorgSaam gaan op een aantal terreinen nauwer met elkaar samenwerken. De huidige samenwerking tussen beide organisaties vormt volgens de Zeeuwse organisaties 'een solide basis voor verdere uitbouw'.

Het werkgebied van ZorgSaam is voornamelijk ziekenhuiszorg en thuiszorg terwijl Curamus zich bezighoudt met ouderenzorg. Door het partnerschap willen beide organisaties woonzorggebieden gaan ontwikkelen in de regio Zeeuws-Vlaanderen.

Impuls

Curamus is nu nog vooral gericht op het oostelijk deel van Zeeuws Vlaanderen, maar wil haar activiteiten verder uitbreiden. ZorgSaam wil door de samenwerking komen tot een kwaliteitsimpuls en verankering van de zorg in het gebied.

Niet vrijblijvend

Het is nog niet duidelijk hoe de samenwerking zich in de toekomst verder zal ontwikkelen. “Op termijn zal duidelijk worden wat een passende juridische vorm is om de samenwerking te borgen. Duidelijk is dat de samenwerking niet vrijblijvend is en garant staat voor een gezamenlijke agenda voor de komende jaren. Deze gezamenlijke agenda concentreert zich primair op samenwerking in de curatieve sector en vernieuwing van de ouderenzorg en thuiszorg”, aldus de organisaties in een verklaring.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top