ACTUEEL

Rechter buigt zich over nut griepprik

Rechter buigt zich over nut griepprik

Maken minister Edith Schippers (Volksgezondheid) en het RIVM zich schuldig aan belangenverstrengeling bij de griepvaccinaties? De rechtbank in Middelburg doet woensdag uitspraak in de zaak die door het ministerie en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) is aangespannen tegen huisarts Hans van der Linde.

Belangenverstrengeling

De arts ageert al jaren tegen de griepprik; hij twijfelt aan het medische nut daarvan. Daarnaast zou RIVM-topman Roel Coutinho zich schuldig maken aan belangenverstrengeling omdat hij als deeltijdhoogleraar samenwerkt met farmaceutische bedrijven.

Roel Coutinho

Het RIVM, Coutinho en de Nederlandse Staat stapten daarop naar de rechter. Ze vinden dat de huisarts de positie van het RIVM ondermijnt, als organisatie die de Nederlandse bevolking in tijden van ziekte-uitbraken en epidemieën moet voorlichten en behandelen.

Van der Linde kreeg veel bijval uit onder meer de medische wereld. Bijna 7000 mensen hebben een petitie via internet ondertekend, waarin werd opgeroepen om het proces af te blazen. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

B. Bruijn

26 september 2012

De rechter buigt zich NIET over het nut van de griepprik. Toe nou, wees eens een heel klein beetje zorgvuldig. Dat moet ik ook zijn. Dit slaat nergens op.

De rechter buigt zich over de vraag of Coutinho (en de staat!) terecht een klacht hebben ingediend wegens laster tegen een Capelse huisarts, die Coutinho beschuldigt van belangenverstrengeling. Over het nut van de griepprik gaat dit proces niet, niet, niet. En daarover heeft de rechter ook niets te zeggen.

Ik ben het met collega van der Linden zeker niet altijd eens in zijn kruistocht, die hij soms ver over de rand voert, maar ik vind ook dat de staat en dienaren van de staat over een dikkere huid moeten beschikken dat dat ze nu laten zien. Coutinho is persoonlijk beledigd en ik vind dat de staat daar helemaal niets mee te maken heeft!!!

Ook ik heb de petitie getekend.

Top