ACTUEEL

‘s Heeren Loo Zorggroep opent digitaal museum

‘s Heeren Loo Zorggroep opent digitaal museum

‘s Heeren Loo Zorggroep opent op 10 oktober een digitaal museum over ruim 120 jaar geschiedenis van ’s Heeren Loo in de gehandicaptensector. Tegelijkertijd is ook de aftrap van de Canon Gehandicaptenzorg Nederland.

Digitale museum

Het digitale museum toont via vijftien virtuele kamers in tekst, beeld en geluid de geschiedenis van ’s Heeren Loo. De instelling kent een rijke geschiedenis, die duidelijk laat zien hoe zorg en ondersteuning aan mensen met een beperking zich in de loop der jaren ontwikkelde. In het museum symboliseren de kamers de levenslijn van ’s Heeren Loo. Van Intake tot Wonen, van Onderwijs tot Zingeving en van Behandelaars tot Werk & Dagbesteding: in iedere kamer die de bezoeker virtueel betreedt, leest en ervaart hij de verschillen tussen vroeger en nu. In het museum is ook de Canon Gehandicaptenzorg opgenomen. Deze toontaan de hand van tekst, beeld en geluid het verloop van de gehandicaptenzorg in Nederland.

Geschiedenis gehandicaptensector

’s Heeren Loo is de eerste zorgorganisatie met een digitaal museum. De instelling vindt het belangrijk geschiedenis vast te leggen. Paul de la Chambre, voorzitter van de raad van bestuur, zegt: “Het bepaalt hoe we nu in ons werk staan, maar ook vooral hoe we naar onze toekomst kijken. We kunnen veel leren van toen, door goede zaken te behouden maar ook vooral te kijken hoe we cliënten meer kunnen laten participeren in onze samenleving. Dat wat vroeger niet het geval was. En elke dag schrijven we weer geschiedenis. Dat moeten we koesteren en leggen we dan ook graag vast.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top