ACTUEEL

AD: Meander in Amersfoort beste ziekenhuis

Het Meander Medisch Centrum in Amersfoort mag zich volgens het AD het beste ziekenhuis van Nederland noemen. Vrijdag maakte de krant voor de negende keer de winnaar van de jaarlijkse Ziekenhuis Top 100 bekend.

Het ziekenhuis met locaties in Amersfoort, Soest en Baarn stond vorig jaar nog op de 18e plaats. Het Delfzicht Ziekenhuis in Delfzijl bungelt onderaan de lijst. Zaterdag maakt de krant de complete lijst bekend.

2011

In 2011 werd de lijst nog aangevoerd door het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam. Het Ikazia Ziekenhuis en ZGT Almelo completeerden toen de top drie. Het Refaja Ziekenhuis sloot in 2011 de rij. (ANP/Skipr)

4 Reacties

om een reactie achter te laten

Mr Sophie Hankes vz SIN-NL en IEU-Alliance

28 september 2012

Bij medische behandeling is de kwaliteit van de individuele arts van belang. En artsen weigeren tot nu toe registratie van hun resultaten. De reden laat zich raden.
Ziekenhuizen zijn gebouwen.
Wanneer houdt het AD op met deze misleiding?

Frank Conijn - www.gezondezorg.org

28 september 2012

Het AD heeft het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis een paar jaar geleden op plaats 84 in haar Top 100 gezet. Terwijl het volgens mij toch een leidend oncologisch ziekenhuis is, zelfs internationaal goed aangeschreven staat.

Zonder behoorlijk zorguitkomstmeting lijkt het dus inderdaad meer op een loterij.

Anoniem

28 september 2012

De rangorde van twee opeenvolgende AD lijstjes hangt vrijwel niet samen. Is het AD van mening dat de kwaliteit tussen twee opeenvolgende jaren niet samenhangt? Neem een voorbeeld aan de Elsevier lijst.

verhoef

1 oktober 2012

Goed stukdo

Top