ACTUEEL

TragPi en Performation bundelen krachten

TragPi en Performation bundelen krachten

De TRAG Performance Intelligence Group B.V. (Tragpi) en Performation zijn per 1 oktober 2012 gefuseerd. De bedrijven gaan samen verder onder de naam Performation, met vestigingen in Nederland en Ierland.

Tragpi is gespecialiseerd in advies over kostprijs- en kwaliteitsmanagement aan ziekenhuizen. Performation is een bureau dat zich heeft gespecialiseerd in de informatievoorziening voor zorginstellingen en ziekenhuizen. De nieuwe organisatie gaat data-ontsluiting, informatie over eigen prestaties én benchmark informatie voor zorginstellingen verzorgen.

Marktleider

Het nieuwe Performation wordt met 80 medewerkers en ruim 10 miljoen omzet marktleider. Zo’n 200 zorgaanbieders, waaronder bijna alle Nederlandse ziekenhuizen, maken gebruik van de diensten van het bedrijf. De directie van het nieuwe Performation bestaat uit Steven Lugard (CEO), Cok de Groot, Holger Wagenaar en Dorien van de Kreeke (zie foto). De raad van commissarissen bestaat uit zorgondernemer en investeerder Jaap Maljers en de Ier Noel Daly.

Benchmark gegevens

Lugard stelt dat zorgaanbieders door de fusie geholpen worden met informatie over de processsen binnen hun organisatie op zowel financieel als kwaliteitsgebied. Lugard: “Overigens heeft Nederland al één van de best functionerende zorgsystemen ter wereld. In het buitenland zien wij daarom grote interesse in wat in Nederland gebeurt. Wij voorzien dat er de komende jaren een groeiende behoefte zal zijn aan grensoverschrijdende benchmark gegevens. Die trend wordt mede ingegeven door de toenemende specialisatie en profilering van Nederlandse zorginstellingen.”

Kwaliteit

Performation wil onder andere een bijdrage gaan leveren aan de ‘Agenda voor de zorg’ die op maandag 24 september 2012 is gepresenteerd. Een belangrijk onderdeel van de agenda is dat de aangesloten partijen een systeem willen ontwikkelen waarbij zorgaanbieders worden beloond voor kwaliteit van leven in plaats van het aantal handelingen, verrichtingen en indicaties. Hiervoor zijn data-ontsluiting en benchmark gegevens van wezenlijk belang. Cok de Groot, Chief Information Officer van Performation, ziet het als de taak van het bedrijf om zorgaanbieders te voorzien van betrouwbare stuurgetallen. Om dit te bereiken moet informatie uit een groot aantal verschillende administratieve systemen van zorginstellingen bij elkaar gevoegd worden.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top