ACTUEEL

Martini completeert raad van bestuur

Paul van der Wijk (43) is benoemd tot lid van de raad van bestuur van het Martini Ziekenhuis in Groningen. Hij krijgt de portefeuille bedrijfsvoering en financiën. Daarmee heeft het Martini Ziekenhuis vanaf 1 augustus weer een tweehoofdige raad van bestuur. Van der Wijk is momenteel lid van de raad van bestuur van de Ommelander Ziekenhuis Groep Delfzijl/Winschoten.

Loopbaan Van der Wijk

Van der Wijk was account- /contractmanager bij een tweetal zorgverzekeraars, waarna hij in 2003 in het Delfzicht Ziekenhuis te Delfzijl begon als manager Financiën, Control en Automatisering. In dit ziekenhuis werd hij algemeen directeur. Hij was onder meer verantwoordelijk voor de totstandbrenging van de strategische samenwerking van ziekenhuizen in Noordoost Groningen. In 2008 werd hij bestuurslid Bedrijfsvoering en Financiën van de Ommelander Ziekenhuis Groep.

Eensgezind, complementair team

Zijn collega-bestuursvoorzitter Hans Feenstra is in april van dit jaar aan de slag gegaan bij het ziekenshuis. Feenstra volgde destijds Jack Thiadens op. Feenstra: “We zullen een goed, complementair team zijn dat eensgezind naar binnen en naar buiten toe optreedt. Onze achtergrond, kennis en persoonlijkheden sluiten op elkaar aan, wat zeker van belang is als je samenwerkt in een turbulente omgeving, zoals een ziekenhuis.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top