ACTUEEL

IGZ eist dat Laser Surgery met ziekenhuis werkt

Laser Surgery in Haarlem moet voor 1 november een samenwerkingsovereenkomst met een ziekenhuis hebben gesloten. Dat is een harde eis van de Inspectie voor de Gezondszorg (IGZ).

De privékliniek mocht vorige week de behandelingen weer hervatten van de IGZ, nadat deze de kliniek 6 augustus 2012 had bevolen per direct te stoppen met het behandelen van patiënten en cliënten. Laser Surgery voert relatief kleine ingrepen uit, zoals liposuctie, ooglidcorrecties, schaamlipcorrecties en haartransplantaties uit. De inspectie stelt de achtervang van een ziekenhuis als harde voorwaarde. In geval van calamiteiten moet de medische staf in de Haarlemse privékliniek terug kunnen vallen op deskundige assistentie van een ziekenhuis, schrijft het Haarlems Dagblad.

Onderhandelingen

Directeur van Laser Surgery, Peter van Ispelen, zegt dat hij met twee ziekenhuizen in onderhandeling is. Hij wil niet zeggen welke dit zijn. De IGZ is hiervan op de hoogte: “We geven de kliniek enkele weken respijt om de overeenkomst te sluiten”, zegt de inspectie in het Haarlems Dagblad. Volgens de krant zien het Kennemer Gasthuis en het Spaarne Ziekenhuis een samenwerking met de privé niet zitten, aldus de krant.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

3 oktober 2012

wat een onzin eis .
Een huisarts of een tandarts die verrichtingen doet belt bij een calamiteit toch ook gewoon de ambulance en die vervoert de patient naar het dichtsbijzijnde ziekenhuis.
Wat is er nu in de praktijk anders als een privekliniek een ambulance belt voor een calamiteit?
Hoe vaak gebeurt het overigens , een calamiteit in een privekliniek??

Top