ACTUEEL

DigitaleZorgGids start met 'e-health experience'

Het nieuwe webplatform DigitaleZorgGids brengt op 4 oktober eerste aflevering van ‘e-health experience’, een webtv-uitzending over het belang van e-health.

In de uitzending voeren Oscar Vogels, hoofd van de maatschap neurologie in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein en Jacqueline Baardman, adjunct-directeur van de NPCF een discussie hierover. De uitzending is om 20:30 uur en is in handen van Ruud Koolen, hoofdredacteur van Skipr.

Webspreekuur

Vogels houdt al jaren webspreekuren in het St. Anthonius. Het ziekenhuis wil de wachttijden terug dringen door het spreekuur efficiënter te maken voor behandelaar en patiënt. Tegelijkertijd moest de kwaliteit van het consult verbeterd en de patiënttevredenheid  verhoogd worden.

DigitaleZorgGids is een onafhankelijk platform dat sinds deze zomer in de lucht is. Het platform bevat algemene informatie over e-health en specifieke informatie over apps die professionals kunnen gebruiken om de gezondheid te monitoren en te verbeteren. Het platform heeft een belangrijke functie als vraagbaak en raadgever.

Interactief

Kijkers van de uitzending op 4 oktober kunnen meedoen en direct reageren op de discussie via Facebook, Twitter en LinkedIn. In de uitzending wordt ook een skype-gesprek gevoerd met een patiënt.

De volgende uitzendingen zijn vooralsnog gepland op 1 november, 22 november en 13 december dit jaar. Het uitzendtijdstip is telkens 20.30uur.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Koper

22 november 2012

Goedenavond,
enige tijd geleden heb ik op tv een programma gezien waarin een arts een consult deed met een client per skype. Heeft u een idee om welk programma of ziekenhuis dit ging? Ik zou graag contact opnemen over de mogelijkheden van middelen als skype op onze afdeling.
Mvg,
Marco Koper

Top