ACTUEEL

MSD en Alliance Healthcare sluiten partnership

MSD en Alliance Healthcare Nederland B.V. gaan een partnership aan in de levering van de intramurale MSD geneesmiddelen aan ziekenhuizen in Nederland. Dat hebben zij dinsdag bekend gemaakt.

MSD gaat per 1 januari 2013 deze geneesmiddelen exclusief via de groothandel van Alliance Healthcare Nederland B.V. leveren. Als belangrijkste voordelen voor alle partijen noemt MSD het veel beter beheren van de voorraad en het zoveel mogelijk voorkomen van spillage. Daarnaast zegt  MSD te investeren in innovaties die de kwaliteit van zorg en efficiëntie voor zowel de patiënt, ziekenhuis, behandelaar en apotheker verbeteren.

Distributie geneesmiddelen

MSD wil naast innovatieve geneesmiddelen toegevoegde waarde wil bieden aan de patiënt, het ziekenhuis en de zorgverleners. Hier speelt de distributie van geneesmiddelen ook een rol in aldus MSD. De meest optimale manier van distributie van geneesmiddelen naar ziekenhuizen is volgens MSD een partnership met  één groothandel gebleken. “Na een uitgebreid tender proces waarvoor een aanzienlijk aantal groothandels in Nederland is benaderd, is ervoor gekozen om de samenwerking met Alliance Healthcare Nederland B.V. aan te gaan”, meldt MSD. “In het tender proces zijn onderdelen als kwaliteit, innovatie, service en ook kosten meegewogen,” zegt Guus van der Vat, Managing Director van MSD Nederland BV.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Kingma

3 oktober 2012

Dit is een slechte ontwikkeling.
- Voor de behandelaar en apotheker omdat er leveringscontracten gesloten moeten worden met meerdere groothandels. Hierdoor neemt de administratieve last toe en de vrijheid om te kiezen wordt weggenomen. Op dit vlak is er dus geen sprake van efficientie.
- Bij de gedachte dat de fabrikant investeert in het welzijn van de patient is het waken over privacy een belangrijke zorg.

Grote kans dat deze stap MSD marktaandeel in het intramurale segment zal kosten.

NAP

7 oktober 2012

Slechte onwikkeling. Voor ziekenhuizen die geen zaken doen met Alliance beteken dit extra rompslomp. Laat MSD goede geneesmiddelen ontwikkelen en de keus voor een groothandel aan de apothekers overlaten. Dat het een meerwaarde oplevert zal nog moeten blijken. Ik geloof er geen snars van.

Top