ACTUEEL

Waterlandziekenhuis scoort Europees

Het Waterlandziekenhuis in Purmerend heeft een belangrijke Europese onderscheiding gekregen voor haar inspanningen voor een gezonde werkomgeving. Op grond van het integrale gezondheidsbeleid mag het Waterland zich voortaan één van de ‘Gezondste Bedrijven van Europa’ noemen.

Integrale gezondheidsaanpak

Tijdens de Move Europe slotconferentie in Perugia heeft het ziekenhuis de onderscheiding ‘Excellent Practice in Workplace Health Promotion’ ontvangen vanwege excellentie in 'Gezond Ondernemen'. Het ziekenhuis heeft de onderscheiding ontvangen vanwege de integrale gezondheidsaanpak als onderdeel van het vitaliteitsbeleid. Adviseur Veilig en Vitaal werken, Joost de Bie, heeft het beleid gepresenteerd en de onderscheiding in ontvangst genomen.

‘Goede Nederlandse Praktijken’

Op basis van de nominatie voor de Bewegingsprijs 2009 van Move Europe mocht het Waterlandziekenhuis deelnemen aan de slotconferentie in het Italiaans Perugia. TNO organiseerde de Nederlandse Move Europe campagne samen met het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB). Ruim driehonderd Nederlandse werkgevers namen deel aan de campagne, waaruit TNO drie bedrijven heeft voorgedragen als ‘Goede Nederlandse Praktijken’: het Chemiebedrijf Sabic, Agis Zorgverzekeringen en het Waterlandziekenhuis.

Combineren gezondheid, vitaliteit en strategie

Het Waterlandziekenhuis brengt gezondheid, vitaliteit en strategische ontwikkelingen binnen het ziekenhuis bijeen. Het ziekenhuis werkt nu aan het programma ‘Vitaal werken aan gezondheid’ waarbij medewerkers fysiek en mentaal in beweging worden gebracht. Dit moet leiden tot een betere gastvrijheid en service richting patiënten.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top