ACTUEEL

Islamitische stichting helpt bloedbank

Bloedbank Sanquin en de Islamitische Stichting Nederland gaan samen op zoek naar Turkse donoren. De twee partijen ondertekenen hiertoe een intentieverklaring voor samenwerking.

“De stichting kan een groep mensen benaderen die wij met onze reguliere werving niet bereiken", aldus een woordvoerder van Sanquin. Het is de eerste keer dat de bloedvoorziening samenwerkt met een andere organisatie om donoren te vinden in een bepaalde gemeenschap. De Islamitische Stichting Nederland gaat zelf op zoek naar potentiële Turkse bloeddonoren en verwijst deze vervolgens door naar Sanquin. Die helpt daar indirect aan mee door informatiemateriaal beschikbaar te stellen. De organisaties hebben geen specifiek aantal Turkse donoren als doel.

Uitzondering

In principe mag iedereen die in Nederland woont, bloeddonor worden. Homoseksuele mannen en mensen die zelf een bloedtransfusie hebben ondergaan, zijn hierop een uitzondering. In sommige andere situaties, bijvoorbeeld als mensen net een tatoeage hebben laten zetten of bepaalde medicijnen slikken, wordt hun donatie uitgesteld. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top