ACTUEEL

Co-creatie Zorginnovatieboek brengt 125 ideeën

Het digitale Co-creatie Zorginnovatieboek dat donderdagavond is gelanceerd bevat 125 door co-auteurs ingezonden innovaties/veranderingen. Het boek is een initiatief van Co Politiek en Remco Hoogendijk.

Het Co-creatie Zorginnovatieboek

“Wij wilden een boek over zorginnovaties maken op een andere manier, met allerlei mensen die hier iets van vinden en met innovaties bezig zijn”, zegt Hoogendijk. “Wij hebben al onze LinkedIn-relaties uitgenodigd om in 900 woorden een format in te dienen. Daarop kwam een enorme respons. Het is een particulier initiatief en dat is ook onze kracht: onafhankelijkheid.”

Doelen

Het Co-creatie Zorginnovatieboek is door iedereen gratis te downloaden. Met het boek willen de initiatiefnemers bereiken dat zorginnovaties sneller tot stand komen. Door het concept van co-creëren leren mensen elkaar kennen, inspireren zij elkaar en leren van elkaar. “Veel projecten in het boek zijn bewezen effectief”, zegt Hoogendijk. “Zo kunnen anderen succesvolle innovaties implementeren in plaats van het zelf uit te vinden.” Verder willen ze via het Co-creatie Zorginnovatieboek en de website een nog levendigere zorginnovatie-community op te bouwen waarbij patiënten/cliënten, zorgverleners, bestuurders, innovators en wetenschappers nadrukkelijk worden uitgenodigd om mee te doen. En via deze weg een continue proces van innoveren organiseren

Initiatiefnemers

Co Politiek is de bedenker van het co-creatie Zorginnovatieboek. Hij is zelfstandig ondernemer sinds 2004 en heeft in diverse branches met grootschalige veranderingen te maken gehad. Daarnaast is Politiek voorzitter van de stichting Healthy Communities. Zijn compagnon Remco Hoogendijk is bedrijfseconoom en middels tal van projecten betrokken bij zorginnovaties. Op TEDx Maastricht trad hij in 2011 op als Duivel die de zeven zonden van zorginnovatie besprak.

Bij het tot stand komen van het boek is een brainstormraad, bestaande uit een aantal co-auteurs, opgericht. Daarnaast hebben zij zich laten bijstaan door een adviesraad, met daarin Lucien Engelen, directeur Radboud REshape & innovation Center / UMC Radboud, Hans de Goeij, bestuursadviseur Oude Gracht Groep, Leo Kliphuis, directeur Landelijke Vereniging Georganiseerde eerste lijn, Bas Leerink, lid raad van bestuur Menzis en Jopie Verhoeven-van den Berg, oud voorzitter algemeen bestuur raad van toezicht NPCF.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top