ACTUEEL

Eerste web-tv-uitzending DigitaleZorgGids

Op de DigitaleZorgGids heeft donderdagavond de eerste web-tv-uitzending. Het belang van e-health voor patiënten stond hierin centraal.

Oscar Vogels, hoofd van de maatschap neurologie in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein en Jacqueline Baardman, adjunct-directeur van de NPCF voeren in de uitzending een discussie over dit onderwerp. Vogels houdt al jaren webspreekuren. Het ziekenhuis had zich als doel gesteld de wachttijden terug te dringen door het spreekuur efficiënter te maken voor behandelaar en patiënt en tegelijkertijd de kwaliteit van het consult te verbeteren en de patiënttevredenheid te verhogen.

Tijdens de eerste uitzending werd gesproken over e-patients, e-docs en de impact van e-health op zowel zorgverlener als zorgconsument. Kijkers van deze en volgende uitzendingen kunnen meedoen en direct reageren op de discussie via sociale media als Facebook, Twitter en LinkedIn.

Uitzending e-health experience

 

Onafhankelijk

DigitaleZorgGids is een onafhankelijk platform dat sinds deze zomer in de lucht is. Het platform bevat algemene informatie over e-health en specifieke informatie over apps die professionals kunnen gebruiken om de gezondheid te monitoren en te verbeteren. Het platform heeft een belangrijke functie als vraagbaak en raadgever. Het presenteren van web-tv-uitzendingen is ook een functie van het platform.

De volgende uitzendingen zijn gepland op 1 november, 22 november en 13 december dit jaar en vinden steeds plaats om 20.30 uur.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top