ACTUEEL

Justitie VS klaagt artsen aan voor fraude

De Amerikaanse justitie heeft 91 mensen, onder wie artsen, verpleegsters en ander medisch personeel aangeklaagd voor het plegen van honderden miljoenen dollars aan fraude. De frauduleuze activiteiten vonden plaats in zeven Amerikaanse steden, maakten de autoriteiten donderdag bekend.

Honderden miljoenen

Een onderzoek van de Amerikaanse ministeries van Justitie en Volksgezondheid legde vermeende valse factureringen bloot, oplopend tot 230 miljoen dollar in de thuiszorg, meer dan 100 miljoen in de geestelijke gezondheidszorg en 49 miljoen dollar voor ambulancevervoer. De fraude gebeurde onder het zogeheten Medicare-programma, dat voordelen biedt aan bijna 50 miljoen ouderen en gehandicapten.

Medicare-fraude

De aankondiging markeert de nieuwste zaak in de vervolging van Medicare-fraude door een speciale overkoepelende opsporingsorganisatie. Die is opgericht onder de nieuwe wet over de hervorming van de gezondheidszorg als middel om verspilling, fraude en misbruik in het 590 miljard dollar kostende Medicare-programma terug te dringen. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top