ACTUEEL

Kwart dak- en thuislozen is licht verstandelijk beperkt

Kwart van dak- en thuislozen is licht verstandelijk beperkt Circa een kwart van de dak- en thuislozen in Nederland heeft een licht verstandelijke beperking. Dit blijkt uit het samenwerkingsproject '(On)Beperkte Opvang' van de Federatie Opvang en MEE.

Naar verwachting zal het aantal mensen met een licht verstandelijke beperking in de maatschappelijke opvang de komende jaren alleen maar groeien. Volgens beide organisaties kan deze groep zich als gevolg van de financiële crisis en bezuinigingsmaatregelen steeds moeilijker handhaven.

Samenwerking

Een licht verstandelijke beperking stelt specifieke eisen aan de benadering, bejegening en ondersteuning, aldus de Federatie Opvang en MEE. Door een tijdige herkenning en erkenning van een licht verstandelijke beperking kunnen dak- en thuislozen adequater geholpen worden en kan worden voorkomen dat ze opnieuw in de problemen raken of een beroep moeten doen op zwaardere hulpverlening. MEE Nederland en de Federatie Opvang hebben hiervoor een samenwerkingsmodel ontwikkeld en instrumenten en methodieken getoetst.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top