ACTUEEL

Aveleijn benoemt nieuwe bestuurder

Aveleijn benoemt nieuwe bestuurder

Annette Imhof (42) is benoemd tot lid van de raad van bestuur van zorgaanbieder Aveleijn. Imhof gaat op 1 januari aan de slag.

Imhof (42) is de afgelopen zes jaar actief geweest als directeur-secretaris van de provincie Drenthe. In deze periode heeft zij als hoogste ambtenaar haar stempel gedrukt op een aantal grote projecten en ontwikkelingen. Met de benoeming van Imhof is een belangrijke eerste stap gezet op weg naar een tweehoofdige raad van bestuur. De werving van een bestuursvoorzitter gaat onverminderd door. “We verwachten dat we hier voor het eind van het jaar een geschikte kandidaat voor kunnen benoemen”, aldus interim-bestuursvoorzitter Wim de Bie.

Onrust

De bestuurlijke herijking volgt op een onrustige periode bij de aanbieder van gehandicaptenzorg in Overijssel. In 2009 werd bestuurder Johan van Praet op non-actief gesteld vanwege commotie rondom een door Aveleijn aan hem verstrekte renteloze hypotheeklening van een half miljoen euro. In 2011 stapte de vrijwel volledige raad van toezicht op. Na een motie van wantrouwen van het personeel moest ook directeur Rob Kievitsbosch vertrekken. Oud-ziekenhuisbestuurder De Bie werd aangetrokken om als interimmer de rust te herstellen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top