ACTUEEL

Bestuurder levert salaris in met oog op aanbesteding

Topvrouw Joke Siraa van Attent WVZ levert over dit jaar 11.000 euro salaris in om te voorkomen dat de zorgorganisatie niet mee mag doen aan een aanbesteding in de gemeente Overbetuwe. Dit meldt De Gelderlander.

Volgens De Gelderlander dreigt Attent WVZ niet mee te mogen doen omdat Siraa meer verdient dan de Balkenendenorm van 193.000 euro per jaar. Door salaris in te leveren komt Siraa volgens De Gelderlander precies op de gestelde grens uit.

Begrip

De topvrouw van Attent heeft begrip voor de gestelde loongrens, maar kritiek op de manier waarop dat gebeurt: via een overgangsregeling van zeven jaar. "Ik lever nu dus zeven jaar eerder salaris in dan ik volgens de wet zou moeten”, zegt Siraa in De Gelderlander. Attent is naast Overbetuwe ook actief in Arnhem, Rheden en Doesburg.

 

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Palsma

8 oktober 2012

Hulde dat deze dame salaris inlevert. Goed voorbeeld doet goed volgen.
Haar kritiek dat zij hier al zeven jaar eerder aan begint dan volgens de wet zou moeten kan waar zijn, maar er zijn zoveel mensen die nu onverwacht 30%, 40% of nog meer geld hebben ingeleverd als gevolg van de hoge salarissen en bonussen in de zorg, bankwezen en andere instellingen.

Anoniem

8 oktober 2012

Als lid van een RvT weet ik dat er vele mogelijkheden zijn om deze mevrouw te compenseren voor haar verlies zonder dat ze er armer van wordt. Dit 'inleveren' is dus waarschijnlijk vooral voor de worm.

Anoniem

9 oktober 2012

Even voor de duidelijkheid. €11.000,-? Wat is €11.000,- op meer dan €193.000,-. Laten we wel wezen, er zijn genoeg mensen die van 11.000,- op jaarbasis moeten rondkomen. Laten we dat niet vergeten.
Het is mooi dat ze geld inlevert, jammer dat ze er zo slachtofferig over doet (als het artikel klopt)

Top