ACTUEEL

AMC-topman wordt rector magnificus Nyenrode

AMC-topman wordt rector magnificus Nyenrode

Miša Džoljić is benoemd als nieuwe rector magnificus en CEO van Nyenrode Business Universiteit. De voormalig AMC-bestuurder gaat op 1 november aan de slag.

Volgens Nyenrode is Džoljic “een academicus met bewezen management ervaring in een academische omgeving”. “Hij heeft ruime ervaring op het gebied van onderwijs en onderzoek en is de auteur van een groot aantal artikelen in vooraanstaande wetenschappelijke tijdschriften”, aldus een persbericht over de benoeming. “Džoljic is een gedreven bestuurder die als alumnus van Nyenrode goed bekend is met onze universiteit."

Verandermanagement

Džoljic (1962) was vanaf 2006 actief als lid van de raad van bestuur van het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam en vicedecaan van de Medische Faculteit van de Universiteit van Amsterdam. Eerder was hij lid van het management team en hoofd van de afdeling Anesthesiologie alsmede hoogleraar Anesthesiologie aan het AMC - Universiteit van Amsterdam. Eind jaren negentig was Dzolžji? werkzaam bij KPMG Management Consulting in Utrecht met verandermanagement, organisatieontwikkeling en operations management in ziekenhuizen als zijn interessegebieden.

4 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

8 oktober 2012

Een bestuurder uit de zorg die naar een andere sector gaat. Dat hoor je niet vaak. Meestal liggen de salarissen in de zorg hoger dan in andere sectoren. Daarnaast veronderstellen de meeste bestuurders buiten de zorg dat de kwaliteit van de bestuurders binnen de zorg lager ligt dan daarbuiten. We hebben meer van dit soort voorbeelden nodig om die soms wat hardnekkige veronderstellingen te kunnen weerleggen.

van Zanten

8 oktober 2012

Dzoljic is het type bestuurder waar de zorg er helaas veel te weinig van heeft. Kritisch, met de blik vooruit, brede kennis en belangstelling en niet bang om wat nieuws te doen. Voor het AMC is dit een fors verlies maar Nyenrode slaat hiermee een flinke slag. Dzoljic is ook een begenadigd hoogleraar die in eenvoudige bewoordingen complexe zaken aan studenten kan uitleggen.

Lucien Engelen

9 oktober 2012

Van Harte Misa ! Jammer voor de sector en ook voor ons Bestuur van de LNAZ (Landelijk Netwerk Acute Zorg) , mooi voor de sector om vanuit Nyenrode extra impuls aan de zorg te geven op vlak ondernemersschap. #brugbouwen

Paul Malschaert

9 oktober 2012

Misa gefeliciteerd! jammer voor AMC maar goed voor zorg dat vanuit Nyenrode vernieuwde aandacht komt voor ondernemerschap in zorg! nogmaals van harte.

Top