ACTUEEL

'Grote 112-storing door uitvallen twee verbindingen'

Tijdens de landelijke storing op het alarmnummer 112 zijn in de nacht van 20 op 21 juni twee personen die medische hulp nodig hadden overleden. Dat schrijft minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie in een brief aan de Tweede Kamer. De storing ontstond doordat twee essentiële glasvezelverbindingen niet werkten.

Aangescherpt

De minister schrijft dat inmiddels de procedures zijn aangescherpt om bij storingen eerder en beter te kunnen optreden. Zo zijn onder meer nieuwe afspraken gemaakt met het bedrijf dat het onderhoud verzorgt. De Inspectie Veiligheid en Justitie denkt dat de genomen maatregelen voldoende zijn om een herhaling te voorkomen.

Vertraging

Opstelten betreurt het overlijden van de twee. In Amsterdam leidde storing tot vertraging van de hulpverlening door ambulancepersoneel. In Schiedam is niet met zekerheid vast te stellen of de 112-storing heeft geleid tot de dood van die persoon.

Topprioriteit

In totaal kregen die nacht door de storing met het alarmnummer 164 bellers geen contact. In de dagen na het incident zei Opstelten dat het goed functioneren van 112 voor hem "topprioriteit'' had. (Bron: ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top