Finance

Zorgstroom leidt fors verlies in 2008

Zorgstroom, leverancier van thuiszorg en zorg in zorg- en verpleegcentra, heeft een tekort van 2,2 miljoen euro over 2008. De organisatie moet reorganiseren. Dat meldt PZC.

Wmo deels oorzaak van verliezen

Directeur Léon Phernambucq geeft aan dat de jaarrekening 2008 een tekort van 2,2 miljoen euro aangeeft. Volgens Phernambucq is er zelfs sprake van een verlies van 3,2 miljoen wanneer de uitgaven tegenover de inkomsten worden gezet. De directeur wijt het tekort gedeeltelijk aan de Wmo. Zorgstroom heeft vorig jaar geweigerd in te schrijven op de aanbesteding van de gemeente. Dit omdat de vergoedingen te laag zouden zijn om de kosten te dekken. PZC meldt dat de organisatie zich later alsnog heeft ingeschreven om de cliënten niet met problemen op te zadelen.

Voortzetting dalende lijn

Phernambucq wil nog geen toelichting geven over de andere oorzaken van het tekort. Het tekort van vorig jaar vormt geen uitzondering; ook voorgaande jaren zijn negatief afgesloten. De Zorgstroom zal naar aanleiding hiervan bezuinigingen doorvoeren, ook in de zorg aan de cliënten.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top