ACTUEEL

Verscherpt toezicht voor BJZ Haaglanden

De Inspectie Jeugdzorg heeft Bureau Jeugdzorg (BJZ) Haaglanden/Zuid-Holland per 8 oktober 2012 onder verscherpt toezicht geplaatst. Het verscherpt toezicht is voor de duur van maximaal een jaar ingesteld vanwege de kwaliteit van de zogeheten 'Verzoeken tot onderzoek'.

Een verzoek tot onderzoek wordt door BJZ gedaan bij de raad voor de kinderbescherming. Deze verzoeken zijn bij BJZ Haaglanden/Zuid-Holland van een te laag kwalitatief niveau, zo stelt de inspectie. De inspectie verwacht dat Bureau Jeugdzorg Haaglanden/Zuid-Holland binnen een maand een verbeterplan opstelt waarin staat aangegeven hoe de kwaliteit van de 'Verzoeken tot onderzoek' wordt verbeterd.

Toetsing

Begin 2013 zal de inspectie toetsen of de kwaliteit van de 'Verzoeken tot onderzoek' voldoende is. De inspectie heeft Bureau Jeugdzorg Haaglanden/Zuid-Holland laten weten te verwachten dat het verscherpt toezicht begin 2013 kan worden opgeheven als er een snelle verbetering optreedt.

Beschermingsonderzoek

In een 'Verzoek tot onderzoek' vraagt BJZ aan de Raad voor de Kinderbescherming om een zogeheten 'beschermingsonderzoek' uit te voeren. BJZ doet zo’n verzoek aan de Raad als de veiligheid van het kind volgens BJZ in het geding is. In een 'beschermingsonderzoek' stelt de Raad voor de Kinderbescherming vervolgens vast of een kind bescherming nodig heeft door middel van een kinderbeschermingmaatregel, die kan worden uitgesproken door de kinderrechter.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

9 oktober 2012

het is toch van de gekke dat er kinderen uit huis geplaatst worden door leugens van bjz naar Rvdk en zo naar de rechters gaan EN DAT DIE dan zomaar aannemen dat het zo is,. Valse aangiften worden zomaar in het mapje meegenomen als je ruzie heb met iemand kan hij je kapot maken door amk te benaderen en hij/zij lacht zich rot maar door toedoen van een ander ben jij de LUL er moet meer gekeken worden waar komen de klachten vandaan en doe aan WAARHEIDSBEVINDINGEN

Anoniem

10 oktober 2012

Ik ben het er helemaal mee eens eerste schrijver..zo gaat het. En dan nog de verbeelding van voogden dat ze 'de baas' zijn en jij als ouder als het dan zover is gekomen, heeft niets meer in te brengen..Leugens en totaal niet op waarheid beruste zaken! 'wij denken dat uw kind misschien wel misbruikt is..." niet te geloven.... zo ken ik er nog wel een paar..

Top