ACTUEEL

TweeSteden ziekenhuis en Achmea tekenen contract

Het TweeSteden ziekenhuis en verzekeraar Achmea hebben een contract getekend voor de jaren 2013 en 2014. Het is het eerste contract dat Achmea voor de komende jaren afsluit. De ondertekening vond maandag plaats.

Loeks van der Veen, raad van bestuur van het TweeSteden ziekenhuis zegt trots te zijn op het contract. Hij wijst erop dat niet eerder zo ruim voor aanvang van het nieuwe jaar een contract werd getekend. Desalniettemin waren de onderhandelingen over de financiële kaders ‘spannend’, zo blijkt uit het persbericht. Met het akkoord blijft de groei van de zorgkosten van het TweeSteden ziekenhuis onder de landelijke norm.

Geld op

De spoedige deal is opmerkelijk. Het TweeSteden ziekenhuis weigerde eind 2011 nog langer Achmea-klanten te behandelen omdat het budget op zou zijn. Het ziekenhuis zei de behandeling van enkele patiënten om budgettaire redenen doorgeschoven te hebben naar 2012, hoewel voor die patiënten wel plek was. Achmea ontkende dat toen. Volgens de verzekeraar kampte de instelling met wachtlijsten.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top