ACTUEEL

Traditierijk Het Dorp zoekt digitaal verbinding

Het Dorp van zorgorganisatie Siza in Arnhem bestaat 50 jaar. Om dit te vieren vindt eind november een feestweek plaats. Daarnaast is het een moment voor al deze groepen om gezamenlijk na te denken over de functie en de toekomst van Het Dorp. Hiervoor heeft Het Dorp, in samenwerking met Skipr, een community in het leven geroepen.

Het jubileum is voor verschillende groepen die aan Het Dorp verbonden zijn aanleiding tot bespiegelingen over verleden, heden en toekomst, vooral over het leven van mensen met beperkingen. Het doel van de community is om gezamenlijk vernieuwing mogelijk te maken door bewoners, medewerkers, bestuurders, toezichthouders, management in zorg en revalidatie, onderwijs, wetenschap en bedrijfsleven met elkaar te verbinden.

Community

Op de community kan gediscussieerd worden over tal van onderwerpen die binnen Het Dorp, maar ook meer algemeen binnen de gehandicaptenzorg in Nederland spelen. Hoe zou je omgaan met je eigen zorgrobot? Wat is het belang van goede communicatie binnen de zorg?

Inspiratie

De community telt af naar 26 november 2012, 50 jaar na de dag dat de eerste televisiemarathon in Nederland plaatsvond. 'Open Het Dorp' met presentatrice Mies Bouwman was een innovatie van de Nederlandse televisie. Het Dorp een innovatie van hoe een zorginstelling gebouwd kon worden. Exact 50 jaar later vindt er een symposium plaats over de toekomst van Het Dorp en de gehandicaptenzorg in Nederland. De sprekers op het symposium zullen op de community voor inspiratie zorgen om nieuwe dialogen te starten en de volgende stap te maken in het innoveren van de zorg in Nederland.

De community staat open voor iedereen die zich verbonden voelt met of nieuwsgierig is naar Het Dorp en/of de gehandicaptenzorg in Nederland. U kunt inloggen met uw Linkedin profiel.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top