ACTUEEL

Grol toezichthouder bij St. Antonius

Grol toezichthouder bij St. Antonius

Richard Grol is benoemd tot lid van de raad van toezicht van het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht / Nieuwegein.

Grol is een autoriteit op het gebied van kwaliteit van de gezondheidszorg. Hij was tot voor kort hoogleraar kwaliteit gezondheidszorg aan de Radboud Universiteit Nijmegen en werkte tevens als hoogleraar voor de universiteit van Maastricht. Vanaf 1990 was hij directeur van IQ Healthcare, oprichter en voorzitter van de European Association for Quality in Primary Healthcare (EquiP) en lid van de Gezondheidsraad. Daarnaast werkt hij als onafhankelijk adviseur in de gezondheidszorg en als toezichthouder voor ondermeer Zorggroep Pantein.

Ambitieus

Ook in zijn rol als toezichthouder richt Grol zich op kwaliteit. “In een groot aantal ziekenhuizen moet nog veel gebeuren op het gebied van continue kwaliteitsverbetering en veiligheid van de patiëntenzorg”, aldus Grol. “Als lid van een raad van toezicht heb ik de mogelijkheid heel direct invloed uit te oefenen op het beleid op dat terrein. Dat spreekt mij aan. Het St. Antonius is in dit verband erg interessant: het is een groot ziekenhuis, met een brede oriëntatie en staat bekend om zijn hoge kwaliteit van zorg. Ook de huidige visie van het ziekenhuis op de toekomst is ambitieus. Ik wil graag mijn steentje bijdragen om die visie te realiseren.”
De raad van toezicht van het St. Antonius Ziekenhuis bestaat naast Richard Grol uit voorzitter Boele Staal, Boudewijn Dessing, Ruud van Ingen, Martica Jonk, Rien Hinssen en Hans Bartelds.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top