ACTUEEL

Veroordeelde gynaecoloog gaat in hoger beroep

De Hoornse gynaecoloog Maarten B. die in september door de rechtbank in Alkmaar schuldig werd bevonden aan de dood van het baby’tje Biendiya Ramgoelam in mei 2009, gaat in hoger beroep. Dat liet zijn nieuwe raadsman Gerard Spong donderdag weten.

De rechtbank in Alkmaar legde B. een maand voorwaardelijke celstraf en een jaar lang voorwaardelijke ontzetting uit zijn beroep op. Ook moest Maarten B. 1000 euro betalen aan de stichting Make a Memory, die foto’s van overleden kinderen maakt.

Baarmoederwand

B. creëerde op de bewuste dag in mei 2009 een keten van omstandigheden die ertoe leidde dat veel te laat een keizersnede werd uitgevoerd bij de moeder, aldus de rechtbank. Bij de vrouw was een scheuring in de baarmoederwand opgetreden, waardoor het ongeboren meisje met haar hoofd en schouders in de buikholte belandde. De baby overleed uiteindelijk aan de gevolgen van het ernstige zuurstofgebrek dat daarbij optrad.

Het is nog niet bekend wanneer de zaak bij het gerechtshof dient. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

12 oktober 2012

ik hoop dat zijn straf wordt verhoogd....
Slecht voorbeeld voor collegae, schaam je.
Je kan ook excuses maken voor je inschattingsfout en in nederigheid het verdriet van die ouders proberen te delen.
Elke dokter laat wel eens een steek vallen, daar is het mensenwerk voor, zeker als je bijvoorbeeld al 18 uur in touw bent en niets loopt soepel op die dag.

Top