ACTUEEL

Philips Healthcare schrapt 150 banen in Best

Bij Philips Healthcare in Best verdwijnen 150 banen. Dat hebben de werknemers donderdag te horen gekregen op bijeenkomsten in het bedrijf, zo meldt het Eindhovens Dagblad. De internationale organisatie Sales en Services wordt opgeheven.

De reorganisatie vloeit voort uit de grootscheepse afslanking van Philips die wereldwijd in totaal 6700 banen kost, zo meldt het Eindhovens Dagblad. De reorganisatie in Best moet, volgens een woordvoerder van Philips, ook leiden tot een eenvoudige en efficiëntere werkwijze. In dit verband wordt ondermeer gezocht naar directere samenwerking met ziekenhuizen.

Kritisch

De vakbonden hebben kritisch gereageerd. Volgens vakbondsbestuurders is de nieuwe strategie onvoldoende toegelicht met onnodige onrust tot gevolg. Ook willen de bonden dat het aantal gedwongen ontslagen tot een minimum beperkt blijft.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

11 oktober 2012

Was dit niet een zogenaamde "topsector" met een geweldig groeipotentieel? Een andere "topsector" is de glastuinbouw. Ook daar neemt de werkgelegendheid voor Nederlandse werknemers snel af. NWO/ZonMw en het voorspellen van groeikansen. Het zal nooit wat worden.

Top