ACTUEEL

Opzij: Meurs machtigste vrouw in de zorg

Pauline Meurs is door opinieblad Opzij aangemerkt als de invloedrijkste vrouw in de zorgsector. Meurs wordt gevolgd door bestuursvoorzitter Diana Monissen van zorgverzekeraar De Friesland en bestuurder Cathy van Beek van het UMC St. Radboud.

Meurs volgt op de nummer 1-plek Louise Gunning op, die vorig jaar door Opzij werd aangewezen als de machtigste vrouw in de zorg. Als bijzonder hoogleraar, politica en bestuursvoorzitter van ZonMW is Meurs volgens Opzij “een no-nonsense vrouw die keihard werkt en zich sterk profileert”.

Top 10

In de Top 10 van machtigste vrouwen staan verder hoogleraar Angela Maas, voorzitter Marleen Barth van GGZ Nederland, bestuursvoorzitter Marjanne Sint van de Isala Klinieken, bestuurder Elisa Carter van het Erasmus MC, directeur Margot van der Starre van de NVZ vereniging van ziekenhuizen, bestuursvoorzitter Aysel Erbudak van het Slotervaartziekenhuis en voorzitter Heleen Dupuis van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN).  

Opvallende namen

Andere opvallende namen vanuit zorgperspectief zijn die van Edith Schippers (na Neelie Kroes de machtigste vrouw in de categorie politiek), Pamela Boumeester (plek 10 in de categorie bedrijfsleven, maar ook actief als toezichthouder in de zorg) en Louise Gunning (machtigste vrouw in de onderwijssector).

Invloed

De Opzij-jury rangschikte de volgorde van de kandidaten op hun mate van invloed en koos de nummer 1 van elke categorie. Bij die keuze hanteerde ze een aantal criteria waaraan de gekozen vrouwen het meest voldeden: ze hebben macht die voortkomt uit hun functie, gebruiken hun functie om dingen te veranderen, zijn daarin zichtbaar, hebben – liefst sectoroverschrijdende – nevenfuncties en zijn inspirerend voor andere vrouwen.

5 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

11 oktober 2012

Maar nou ook weer niet zo machtig dat ze de topinkomens van de bestuurders in de zorg durft aan te pakken.

Carla

12 oktober 2012

Anoniem
11/10/2012

Had u echt wat anders verwacht dan?
t vreet allen uit de dezelfde ruif hoor!

Van Beek

12 oktober 2012

Haha, Marleen Barth en Erbudak in de top 10 machtigste vrouwen, dan is er echt sprake van schaarste aan de top!

Anoniem

14 oktober 2012

Behalve macht en machtiger, machtigst....zijn zij dan ook verantwoordelijk, verantwoordelijker, het meest verantwoordelijk ?

Ik vind dit Top-10 gebeuren belachelijk..valt mij tegen van Opzij..wat een geleuter!

Josk

29 oktober 2012

liever kundige dan machtige vrouwen

Top