ACTUEEL

Nog meer ontslagen in Drentse thuiszorg

Zorggroep Tangenborgh ontslaat 31 medewerkers die werken in de gemeente Coevorden. De reden hiervoor is dat de thuiszorgorganisatie niet kan voldoenaan de eisen van de gemeente voor de nieuwe aanbesteding. Dit meldt Dagblad van het Noorden.

Eén van de eisen van de gemeente om mee te kunnen doen in de aanbesteding, is dat de zorgorganisatie minimaal drie jaar lang alphahulpen of ZZP-ers in dienst moet hebben gehad. Zorggroep Tangenborgh heeft dat niet.

WMO

Gemeenten stellen dat ze moeten bezuinigen op huishoudelijke hulp vanwege de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO). Door de vergrijzing is er steeds meer behoefte naar thuiszorg, maar het budget dat het Rijk aan de gemeenten verleent stijgt niet.

Emmen

Met het ontslag van de 31 medewerkers komt het totaal aantal ontslagen bij de Tangenborgh op zo’n 280. Op 5 oktober werd bekend dat de Tangenborgh zich terugtrok uit de aanbesteding van de gemeente Emmen. Directeur Jan de Goede stelde toen in het Dagblad van het Noorden dat de Tngenborgh “Om inhoudelijke en financiële redenen” geen mogelijkheid meer zag mee te doen aan de nieuwe aanbesteding in Emmen.

Eind oktober maakt de gemeente Coevorden bekend welk bedrijf de nieuwe aanbesteding is gegund.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top