ACTUEEL

Amphia Ziekenhuis heeft financiële zorgen

Het Amphia Ziekenhuis gaat maatregelen nemen om de beoogde winst vooor dit jaar alsnog te realiseren. Het resultaat staat ondermeer onder druk vanwege een miljoenenoverschrijding in de personeelskosten. Dit blijkt uit een interne notitie van de directie aan het managementteam van het ziekenhuis waar BN De Stem over bericht.

Als er niet bezuinigd wordt, komen de plannen voor de nieuwbouw van het Amphia Ziekenhuis in gevaar. Er is volgens de directie een zorgwekkende situatie ontstaan.  "Als wij op dezelfde koers doorgaan, halen we de doelstelling van 9,5 miljoen euro operationeel resultaat (winst, red.) aan het einde van dit jaar niet (...) Als we niets doen, wordt het financiële resultaat negatief beïnvloed, wordt onze onderhandelingsposititie met zorgverzekeraars ondermijnd en komt onze marktpositie onder druk te staan", citeert BN De Stem uit de interne notitie.

Extern

De overschrijding van de personeelskosten zou 5,3 miljoen euro bedragen. Dit heeft vooornamelijk te maken met de hoge kosten voor het inhuren van extern personeel. Het management moet van de directie op zoek naar omzetverhogende maatregelen. Daarnaast moet het ziekteverzuim omlaag gebracht worden zodat er minder externen ingehuurd hoeven te worden.

Nieuwbouw

Begin september werd bekend dat de nieuwe plannen voor de nieuwbouw van het Amphia Ziekenhuis duurder uitvallen dan gepland. Hierdoor is het betalen van het begrootte resultaat erg belangrijk. Wordt het resultaat niet gehaald, dan komen de plannen voor de nieuwbouw in gevaar.

 

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

12 oktober 2012

Misschien is het aan te bevelen het salaris van de bestuursvoorzitter van het Amphia Ziekenhuis neerwaarts aan te passen.

Anoniem

15 oktober 2012

Onderhandelingspositie? Marktpositie?

O, maar dan hebben potentiele patienten dus niks te vrezen.

Ik ben benieuwd naar hun voorstellen om de boel weer op orde te krijgen daar. Hopelijk gaat het iets verder dan de hand uit te steken naar de geldschieter. Anders gaat het straks echt om patienten.

Fijn dat ze zo open zijn gedurende de onderhandelperiode...

Meihuizen

15 oktober 2012

Anonieme reacties zouden verboden moeten worden. Wel erg makkelijk modder gooien zo. Toon dan ballen en zet je naam eronder als je zo uitgesproken hekel lijkt te hebben aan bestuurders alsof die alleen maar geld aan het harken zijn. Zal overigens heus in sommige gevallen deels waar zijn -ik ga er toch nog even van uit dat de meeste naar eer en geweten hardwerkende mensen zijn- , maar altijd op SKIPR berichten over bestuurders dit soort goedkope, laffe anonieme reacties... Kom dan met iets zinnigs zoals een oplossingsrichting. En een ton van een salaris van een bestuurder afhalen lost geen 9,5 miljoen op, nee.

Top