ACTUEEL

Ruim 1400 klachten voor OuderenOmbudsman

De OuderenOmbudsman heeft in de eerste 3 maanden van zijn bestaan ruim 1400 vragen en klachten gekregen. Verreweg de meeste telefoontjes en mails kwamen van ouderen die zich behoorlijk benadeeld voelen door de forse bezuinigingen in de zorg. Ook maken veel senioren zich zorgen over de hoogte van hun pensioen en AOW. Dat is maandag meegedeeld.

De OuderenOmbudsman concludeert dat veel ouderen in Nederland vrezen het kind van de rekening te worden. Veel klachten gingen over het terugdraaien van de uren huishoudelijke hulp en thuiszorg. Ook klaagden ouderen over het gebrek aan persoonlijke aandacht in verpleeg- en verzorgingshuizen.

Medicijnen

Ander punt van irritatie is het feit dat de apotheek ze steeds 'andere' medicijnen geeft. Door het nieuwe beleid wordt doorgaans alleen nog de goedkoopste variant van een bepaald geneesmiddel vergoed waardoor ze het medicijn vaak van een ander merk krijgen. Dat geldt ook voor incontinentiemateriaal. Sommige verzekeraars zouden alleen nog inferieure, goedkope merken vergoeden, met lekkende luiers als gevolg.

Kleine lettertjes

Verder kwamen klachten binnen over te kleine lettertjes op etiketten, en moeilijk te openen verpakkingen. Ook zeiden sommige mensen zich te schamen om met de rollator naar buiten te gaan.

De OuderenOmbudsman is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds. Het is niet één man of vrouw, maar een organisatie.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Molenveld-Fein

26 oktober 2012

In een woord......TRIEST !!! Dat er bezuinigd moet worden dat is niet anders,maar we zitten op een heel laag niveau hier in "ons" Nederland maar om de ouderen/zwakkeren in onze maatschappij praktisch alles af te nemen,dat vind ik schandalig!!!!
Wie het voor zijn dierbare in een zorginstelling opneemt omdat er ernstige misstanden gebeurden diegene wordt hard afgestraft,omdat je de waarheid naar buiten brengt....
Een zorgmedewerker die melding doet dat veel mis is binnen de organisatie die word op non actief gesteld omdat ze onrust zaait.onrust??
Fout! Dat heet bezorgdheid en hart voor de mensen...dat zou toch beloond moeten worden??
De mentaliteit moet per direct veranderen zodat we met z'n allen kunnen werken aan een zorg die de mensen verdienen,onze oudere generatie!!!
Ik heb een vraag aan alle bestuurders,leden van de tweede kamer,
Mocht u later incontinent worden krijgt u dan ook de luier die 80% lekkans heeft,dit vanwege de bezuiniging?
Ik vind dit en vele "bezuinigingen" niet meer menselijk te noemen.....

In en in triest !!!!!!!!

Top