ACTUEEL

Oud-huisarts wil onderzoek naar Coutinho

De publicist en voormalig huisarts Nizaar Makdoembaks eist in zijn boek Falend beleid, dat de arts en microbioloog R.Coutinho per direct op non-actief gesteld wordt. Die maatregel zou volgens de auteur ten minste moeten gelden voor de periode dat de overheid onderzoek laat doen naar zijn functioneren en dat van het RIVM, waarvan Coutinho de belangrijkste directeur is.

Volgens Makdoembaks moet dat onderzoek zich richten op de onvolledige informatievoorziening over de VRE-uitbraak, het selectieve soa-beleid in poliklinieken en de trage reactie van het RIVM bij de uitbraak van de Q-koorts.

Adviezen Coutinho

Niet alleen eerder falen bij de TBC-bestrijding en het soa-beleid in Amsterdam, waarbij de bevolking is blootgesteld aan tal van gezondheidsrisico's, maar ook de trage reactie op de Q-koorts vielen onder de verantwoordelijkheid van Coutinho, zo betoogt Makdoembaks. “Het RIVM heeft zich in deze kritiekloos door de adviezen van Coutinho laten leiden en is daarom medeverantwoordelijk voor de gevolgen van die ziektes.”

Makdoembaks oppert met zijn aanklacht dat de overheid mogelijk tekort is geschoten in haar controlerende taak. Dat zou volgens hem ook blijken toen de overheid de eerdere aanklacht tegen professor Coutinho door de huisarts Van der Linde onvoldoende serieus heeft afgehandeld.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top