ACTUEEL

MST vraagt rechter ‘lasterblogs’ te stoppen

Het Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede probeert via de rechter een einde te maken aan een lastercampagne van een plaatselijke blogger. Dit meldt TC Tubantia.

De vrouw vergelijkt het ziekenhuispersoneel in mails, op Twitter en op haar weblog met nazi's en noemt hen moordenaars. Ze plaatste tientallen berichten van die strekking op internet en stuurde ook e-mails naar ministers en Tweede Kamerleden. Volgens de vrouw, die zichzelf tevens als paragnost betitelt, is haar moeder een slachtoffer van neuroloog Jansen Steur en heeft het ziekenhuis haar moeder vergiftigd.

Niet verantwoordelijk

De Enschedese is al lange tijd in conflict met het ziekenhuis. De Enschedese claimde donderdag bij de rechtbank dat niet zij verantwoordelijk is voor de omstreden berichten. Volgens haar zijn haar mail, Twitter en weblogs gehackt door andere paragnosten waarmee zij een conflict heeft.

Dwangsom

Het ziekenhuis wil hoe dan ook dat de vrouw stopt met het verspreiden van lasterlijke en tendentieuze berichten. De rechter zou de vrouw daarom een dwangsom moeten opleggen, zo vindt het ziekenhuis. De rechter doet uiterlijk op 31 oktober uitspraak.

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top