ACTUEEL

Van Boxtel: ‘Minder pillen, meer natuur’

Van Boxtel, voorzitter raad van bestuur van zorgverzekering Menzis, legt een verband tussen groen en gezond. Hij doet dit in zijn toespraak tijdens het seminar Leiderschap voor een duurzame wereld, waar ook de Skipr Business Club vertegenwoordigd was.

Beter het bos in

“Steeds meer kinderen hebben obesitas en ontwikkelen daardoor suikerziekte. Ze zijn al ziek voordat ze hun werkende leven kunnen beginnen. Mensen zijn vaak los van wat in de omgeving gebeurt. Als kinderen het moeilijk hebben, zoals ook met ADHD, stoppen we ze vol met pillen, terwijl niemand zegt, ga eens naar buiten het  bos in.”

Samenwerking met Natuur en Milieu

Volgens Van Boxtel, zelf stadsjongen pur sang, streeft Menzis naar samenwerking metNatuur en Milieu. “Wij hebben de mensen, zij hebben het groen.”

Van Boxtel

Van Boxtel, voormalig minister van Grote Steden- en Integratiebeleid, is behalve bestuurder bij Menzis ook voorzitter van het Nederlands Comité voor IUCN, the World Conservation Union.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

CorrineMORRISON34

4 september 2011

Don't you acknowledge that this is the best time to receive the <a href="http://bestfinance-blog.com/topics/home-loans">home loans</a>, which would make your dreams come true.

Top