ACTUEEL

Menzis verlaagt premie zorgverzekering met 6 euro

Zorgverzekeraar Menzis verlaagt komend jaar de premie van de ziektekostenverzekering met 6 euro per jaar. Het bedrijf meldde maandag als eerste zorgverzekeraar de premie te laten dalen.

Basisverzekering

Eind september liet DSW weten de premie voor de basisverzekering niet te verhogen. Stad Holland maakte daarna bekend de premie met slechts 6 euro per jaar te verhogen.

Andere grote zorgverzekeraars

Algemeen werd voor 2013 een premiestijging verwacht. Het is nog afwachten wat de andere grote zorgverzekeraars doen. Half november moeten alle verzekeraars hun premies bekend hebben gemaakt, zodat iedereen 6 weken tijd heeft om te beslissen of ze bij hun huidige zorgverzekeraar blijven of switchen naar een andere aanbieder.

Patiëntenfederatie NPCF reageert positief op de nieuwe premie van Menzis. "We vinden het belangrijk dat de premie niet verder stijgt", zegt NPCF-directeur Wilna Wind. "Mensen gaan volgend jaar al fors meer betalen omdat het verplicht eigen risico stijgt naar 350 euro."(ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Koolen

23 oktober 2012

Natuurlijk is dit een goed bericht. Door de eigen woorden van Menzis in dagblad dat dit kan omdat ze genoeg geld achter de hand hebben had ik wel een representatiever bedrag verwacht. Ook vreemd dat ze voor vergoeding logopedie volgend jaar onder NZa-tafief gaan zitten. Geen goed relatiemanagement.

Top