ACTUEEL

ZuidZorg neemt Kraamzorg VDA over

ZuidZorg heeft maandag 22 oktober Kraamzorg VDA en Kraambureau De Acht Zaligheden overgenomen. De organisaties opereren in de regio Noord- en Zuidoost-Brabant.

Kraamzorg VDA blijft onder dezelfde naam opereren en blijft actief in de omgeving Veghel-Uden-Oss en Eindhoven-De Kempen, maar ook in regio’s Helmond, Tilburg en ‘s- Hertogenbosch. Kraambureau de Acht Zaligheden is een bemiddelingsbureau voor zelfstandige kraamverzorgenden en blijft eveneens opereren met behoud van haar naam en identiteit. De Acht Zaligheden wordt ondergebracht bij ALLcare, een dochter van ZuidZorg. De Acht Zaligheden werkt met name in de regio De Kempen. Ook dit blijft zo. Jan van den Akker, directeur VDA: “Door deze stap wordt de positie van de kraamzorg in de ketensamenwerking rondom de bevalling verstevigd. Hierdoor kunnen goed sluitende ketenafspraken worden gemaakt met de partners in de keten. Dit verbetert de kwaliteit van de geboortezorg. De eigenheid van Kraamzorg VDA en De Achtzaligheden blijft behouden, zodat cliënten ook in de toekomst kunnen blijven kiezen”.

Waarborgen zorg

ZuidZorg noemt de overname het gevolg van drie belangrijke ontwikkelingen binnen de kraamzorg: het aantal thuisbevallingen neemt af, de samenwerking tussen verloskundigen, ziekenhuizen en kraamzorg moet worden versterkt om de kindersterfte rond geboorten verder terug te dringen en aanstaande ouders willen graag zorg op maat en comfort rond de bevalling. Marc Veldhoven, voorzitter raad van bestuur ZuidZorg: “Met deze overname anticiperen wij op deze ontwikkelingen. ZuidZorg wil de continuïteit van zorg, maar zeker ook de kwaliteit van zorg kunnen blijven waarborgen, zodat jonge ouders kunnen genieten van een mooie kraamtijd met ondersteuning van deskundige kraamverzorgenden.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top