ACTUEEL

Oud-Kamerlid aan de slag bij Mondriaan

Oud-Kamerlid aan de slag bij Mondriaan

Oud-politica Pauline Smeets gaat op 1 november aan de slag als directeur Services van ggz-aanbieder Mondriaan in Limburg. Smeets maakte tot vorige maand, na een periode van ongeveer 10 jaar, deel uit van de PvdA fractie in de Tweede Kamer.

Tegenover dagblad De Limburger liet Smeets (53) in april weten geen vierde termijn als Kamerlid te ambiëren. "Als ik gekozen zou worden en vervolgens een periode van vier jaar vol maak, dan zou ik op dat moment veertien jaar in de Tweede Kamer zitten”, aldus Smeets. “Dat wil ik voorkomen. In twintig jaar bedrijfsleven en tien jaar Den Haag heb ik te vaak gezien wat het met mensen doet als ze veel te lang op één plek blijven.”

Menselijke maat

Als directeur van de ondersteunende diensten bij Mondriaan, hoopt Smeets een bijdrage te kunnen leveren aan duurzame besparingen in de ggz en het verplaatsen van de zorg naar de wijk. “Vanuit mijn jarenlange ervaring in het bedrijfsleven en in de politiek denk ik een goede bijdrage te kunnen leveren aan een bedrijfsmatige aanpak van mijn taken als directeur, waarbij ik de menselijke maat zeker niet uit het oog zal verliezen”, aldus Smeets.

Schoonmaaksector

Gedurende haar Kamerlidmaatschap is Smeets  tijdens twee kabinetsperiodes voorzitter geweest van de Vaste Kamercommissie voor VWS. Eerdere bekleedde ze managementfuncties in de schoonmaaksector. Voordat ze de landelijke politiek inging was ze werkzaam bij Vebego als interim-manager.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Monique van Doorn

24 oktober 2012

Pauline, gefeliciteerd! Mooi hoe de combinatie expertise, ervaring en wijsheid een weg vindt in de GGZ. Veel succes.

Top