ACTUEEL

Borstkankerregistratie maakt stap voorwaarts

De NABON Mammaregistratie en de Dutch Breast Cancer Audit (DBCA) gaan gezamenlijk verder. Met de vorming van NABON Breast Cancer Audit (NBCA) zetten de twee partijen een belangrijke stap richting één borstkankeraudit in Nederland.

De initiatiefnemers van de nieuwe borstkankeraudit zoeken nadrukkelijk samenwerking met het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) en Dutch Institute for Clinical Auditing (DICA). Daarmee denkt de NBCA de kwaliteit van borstkankerzorg voor zowel korte- als langetermijn uitkomsten adequaat in beeld te kunnen brengen. NBCA wil daarmee bijdragen aan een betere borstkankerzorg.

Spiegelinformatie

NBCA gaat ondermeer een wekelijkse online terugkoppeling van kwaliteitsgegevens verzorgen. De eigen resultaten worden gespiegeld aan het landelijk gemiddelde. Basisgegevens, behandelgegevens, uitkomsten en indicatoren met en zonder correctie voor casemix worden hierin gerapporteerd. De externe indicatoren worden tevens gepubliceerd, zodat ziekenhuizen deze kunnen aanleveren aan derde partijen, zoals Zichtbare Zorg, zorgverzekeraars en patiëntenorganisaties.

Flexibel

Gegevens over borstkankerbehandelingen werden tot nu toe verzameld in de Nederlandse Kankerregistratie (NKR, uitgevoerd door IKNL en IKZ) en via de DBCA. Met de komst van de NBCA ontstaat één registratiesysteem, waaruit zowel de NBCA als de NKR kunnen putten. De invoer in het systeem is flexibel en kan zowel vanuit ziekenhuizen als door de registratiemedewerkers van IKNL gebeuren. Daarnaast kunnen de betrokken medisch specialisten de inhoudelijke correctheid van de verzamelde gegevens webbased accorderen.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top