ACTUEEL

VUmc: ‘geen nieuw conflict’

Het VUmc weerspreekt de geluiden dat er opnieuw gerommel zou zijn. Op de afdeling klinische genetica van het VU medisch centrum zouden de interne verhoudingen ernstig verstoord zijn, zo meldde De Telegraaf maandag. Daarbij zou de positie van het afdelingshoofd Hanne Meijers-Heijboer ter discussie staan. Dit is niet het geval, zegt een woordvoerder van het ziekenhuis.

“Er bestaat een meningsverschil op de afdeling over hoe het logistieke administratieve proces moet worden ingericht. Als dat wat hoger oploopt, is het gangbaar om een onafhankelijke instantie mee te laten kijken. Dit is het geval geweest.” Het rapport van die commissie is bedoeld om iedereen op één lijn te krijgen. Volgens de woordvoerder is er geen sprake van dat de positie van het afdelingshoofd in het geding is. Ook is de patiëntveiligheid hierdoor niet in het geding. “Dit is iets interns op deze afdeling en heeft niets met de eerdere onrust in het ziekenhuis te maken”, aldus de woordvoerder.

Kort geding

Het kort geding van longarts Piet Postmus tegen het ziekenhuis gaat vooralsnog door op 30 oktober. Postmus wil via het kort geding naast zijn baan als longarts ook zijn functie als afdelingshoofd weer terug krijgen. Maandag hebben het ziekenhuis en Postmus besloten de gesprekken hierover opnieuw voort te zetten. Het kort geding is aangehouden, maar de partijen hopen er voor die tijd zelf uit te komen, aldus de woordvoerder.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top